De nieuwe rijopleiding

Verplicht vormingsmoment voor begeleiders

Wat?

Voor wie wil leren rijden, is er sinds 1 oktober 2017 een en ander veranderd. Het theoretisch examen is strenger geworden en in de praktische proef zijn er onderdelen bijgekomen. Voor wie leert rijden met vrije begeleiding – met papa of mama als lesgever – is de belangrijkste verandering dat de begeleider verplicht een vorming moet volgen.

Autorijden is echter één ding, iemand leren autorijden is iets helemaal anders. In deze workshop worden begeleiders via verschillende beelden van verkeerssituaties en fragmenten op weg gezet om zich voor te bereiden op hun taak.

Praktisch

Als afdeling zorg je voor een projectiescherm, beamer en laptop. Het is noodzakelijk dat je voor het lokaal waarin het vormingsmoment plaatsvindt een brandveiligheidsattest kunt voorleggen.

Het aantal deelnemers (begeleiders) bedraagt minimaal 15 en maximaal 20. De activiteit duurt 3 uur.

Kostprijs?

Deelnemers betalen €20 bij inschrijving via www.kwb.be/rijbewijs. Kandidaat-bestuurders mogen het vormingsmoment gratis volgen. De inschrijvingsgelden komen terecht bij kwb nationaal. Zij betalen hiermee de factuur van de lesgever. Als afdeling ontvang je voor het inrichten van dit vormingsmoment €100 vanaf 15 deelnemers, en €20 per extra deelnemer (€ 10 euro vanaf de 21ste deelnemer).
Als afdeling kan je deze activiteit dus gratis organiseren.

Downloads

  • Werknota uit het activiteitenboek – download

 

Promotiemateriaal

Voor deze activiteit kan je hier promotiemateriaal downloaden:

Boeken

Deze activiteit aanvragen kan via de aanvraagpagina op de site van de dienst rijbewijs.

© 2019 – kwb

Steven2020 – De nieuwe rijopleiding