Koken is kinderspel

Met je (klein)kinderen aan de slag in de keuken

Wat?

In deze workshop gaan de deelnemers samen met hun (klein) kinderen aan de slag in de keuken, met gerechten die geschikt zijn voor kinderen. De deelnemers leren hoe bepaalde gerechten bereid worden en hoe dit op een veilige manier kan verlopen. Er is aandacht voor de materialen die gebruikt worden, de ingrediënten en vooral het bereiden van drie tot vijf gerechten, die uiteraard nadien geproefd worden.

Praktisch

Kwb voorziet een opleiding/vorming voor wie deze workshop in zijn afdeling wil organiseren en begeleiden. De gerechten zijn op maat van de kinderen, en er is aandacht voor creativiteit én veiligheid. Per afdeling mogen twee mensen deelnemen.

Voor deze activiteit heb je een keuken nodig met voldoende werkbladen voor de deelnemers, mogelijk enkele vuren, een koelkast, de materiaal in de checklist (zie onder) en afwasmogelijkheid. Daarnaast moet je uiteraard voor de nodige ingrediënten zorgen.

Kostprijs

De kostprijs voor het volgen van de opleiding is gratis.

Extraatje

Deelnemers aan deze vorming krijgen een uitgebreide bundel mee met daarin een materialenlijst, een zoekwijzer voor recepten en een checklist.

Downloads

  • Werknota uit het activiteitenboek – download

 

Promotiemateriaal

Voor deze activiteit kan je hier promotiemateriaal downloaden:

Workshop volzet

© 2019 – kwb

Steven2020 – Koken is kinderspel