Koken met topbieren

Foodpairing met bieren van Palm, de Hoorn en Rodenbach

Wat?

Bier heeft de laatste jaren een bijzondere plaats veroverd in de gastronomie. Niet alleen wagen steeds meer hedendaagse chefs zich aan het gebruik van bier in hun eigentijdse, creatieve keuken, bier wordt ook steeds vaker bij gerechten geserveerd als alternatief voor de klassieke wijn. De intrede van gespecialiseerde biersommeliers en een aparte bierkaart in restaurants zijn daarvan het bewijs.

Heeft je kwb-afdeling een vaste kookclub, of ken je enkele hobbykoks die je wil samenbrengen? Kwb en Palm ontwikkelden speciaal voor hen deze straffe culinaire ervaring. Tijdens deze kookworkshop kennis met de eindeloze culinaire mogelijkheden van bier, onder begeleiding van je eigen kok. Je gaat aan de slag met negen gerechten waarin de speciaalbieren van brouwerij Palm worden verwerkt.

Praktisch

Wegens succes voorziet kwb in het najaar (19/10 en 9/11) extra opleidingsmomenten voor wie deze workshop in zijn afdeling wil organiseren en begeleiden. Elke kwb-afdeling kan één kok laten deelnemen.

Om de activiteit voldoende interactief te maken, beschik je best over een keuken met voldoende kookeilanden.

Kostprijs?

De opleiding en receptuurfilmpjes worden gratis aangeboden door Palm en kwb.

Extraatje

Na de opleiding ontvangen de deelnemers 25 receptenboekjes, en een pakket bieren om mee aan de slag te gaan.

Downloads

  • Werknota uit het activiteitenboek – download

 

Promotiemateriaal

Voor deze activiteit kan je hier promotiemateriaal downloaden:

 

Aanvraag promofilm

Wat moet je doen om voor jou afdeling een gepersonaliseerd promofilmpje voor deze activiteit aan te vragen? Het aanvragen is gratis.

Stuur volgende gegevens in een mailtje door naar tania.gorozhanova@kwb.be.

  • Welke activiteit?
  • Locatie (zaal, straat en gemeente)
  • Datum en startuur
  • Verantwoordelijke (naam, mail en/of telefoonnummer)

Opleiding volzet

© 2019 – kwb

Steven2020 – Koken met topbieren