Solidariteitsquiz

Test je kennis over armoede en solidariteit

Wat?

De solidariteitsquiz is een laagdrempelige formule om informatie te verspreiden over armoede en sociale uitsluiting. De klemtoon ligt op ontspanning en amusement met een laagje inhoud. Je mag je verwachten aan een eigentijdse, volledig uitgewerkte en avondvullende quiz met kennisvragen, beeld- en geluidsfragmenten en andere proeven. Rode draad in de quiz is het campagnethema solidariteit. Het uitgebreide draaiboek leidt jullie probleemloos door de avond, zodat het voor iedereen een leuke en interessante avond is.

Praktisch

Als afdeling zorg je voor een gepaste zaal, geluid en projectiemiddelen. Ook het afdrukken van de antwoordbladen en het voorzien van extra materiaal dat nodig is voor het vlot verloop van de quiz gebeurt door de afdeling.

De quiz duurt zo’n tweeënhalf à drie uur (inclusief pauze) en kan het ganse jaar door gespeeld worden. De quiz met vraag en antwoorden, het draaiboek en de bijhorende beelden en geluidsfragmenten worden jullie via het kwb-secretariaat bezorgd.

Kostprijs

De solidariteitsquiz wordt gratis door Welzijnszorg aangeboden. Eventueel kan de campagne van Welzijnszorg die avond gesteund worden met de opbrengst van de drankverkoop en/of een vrije gift, of kan je een andere activiteit in het kader van Welzijnszorg plaatsen.

Downloads

  • Werknota uit het activiteitenboek – download

 

Promotiemateriaal

Voor deze activiteit kan je hier promotiemateriaal downloaden:

Boeken

  • Door dit formulier in te vullen, ga je akkoord met de privacyverklaring van kwb

© 2019 – kwb

Steven2020 – Solidariteitsquiz