Wijzer op weg

Fris je kennis van de wegcode op

Wat?

Tijdens deze workshop stellen we ons de vraag aan welke voorwaarden een goede en veilige bestuurder moet voldoen. Onder meer kennis van de wegcode is zeer belangrijk. Deze activiteit is erop gericht die kennis op te frissen. Daarnaast worden ook de laatste wijzigingen in de wegcode overlopen. Aan de hand van onder meer filmpjes en animaties worden verschillende onderwerpen besproken, en nadien is er nog ruimte om vragen te stellen. De lesgevers zijn instructeurs met een erkenning van het departement mobiliteit. Ze zijn ervaringsdeskundige in rijopleidingen en verkeersveiligheid.

Praktisch

Als afdeling zorg je voor een projectiescherm, een beamer en een geluidsinstallatie om aan te sluiten op een laptop. De lesgever brengt zelf een mee.
Het aantal deelnemers (begeleiders) bedraagt maximaal 50. De activiteit duurt ongeveer drie uur.

Kostprijs

De kostprijs om deze activiteit te organiseren bedraagt €80. De inschrijvingsprijs voor de deelnemers bepaal je zelf, met een maximum van €5. Je mag de workshop gratis aanbieden aan kwb-leden.

Downloads

  • Werknota uit het activiteitenboek – download

 

Promotiemateriaal

Voor deze activiteit kan je hier promotiemateriaal downloaden:

Boeken

Boeken kan via de aanvraagpagina van de dienst rijbewijs (kies in het bovenste vakje bij ‘Categorie’ voor ‘Opfrissing wegcode’).

© 2019 – kwb

Steven2020 – Wijzer op weg