Afdelingsactiviteiten

Activiteiten van kwb-groepen voor kwb-groepen

brussel.jpg

Brussel was toen nog oh la la…

 

 

Het dagelijks bestuur van Kwb Weerde leerde Brussel op een andere manier kennen…

Jacques Brel en Liesbeth List wisten het wel: Brussel was toen nog een bruisende stad. Vandaag de dag lijkt dit niet meer het geval te zijn. Maar verdient Brussel wel al het onheil dat ze wordt toebedeeld?

 

Het db van kwb Weerde nam de proef op de som en ontdekte een nieuw verhaal over Brussel. een verhaal van pracht en praal aan het hof van Filips de Goede, van economische bloei op Europees niveau, van majestueuze stedenbouw… Maar ook een verhaal van steegjes en beluiken, van armen en paupers, van miserie en verhaal.

Wie zich immers de moeite troost doorheen de toeristische opsmuk te kijken, belandt als vanzelf midden in een boeiend verhaal. Een verhaal van pracht en praal aan het hof van Filips de Goede, van economische bloei op Europees niveau, van majesteitelijke stedenbouw. Ook een verhaal van steegjes en beluiken, van armen en paupers, van miserie en verval.
Een verhaal van een relatie: de relatie van de inwoners tot hun stad, door de eeuwen heen. Een verhaal over de littekens van de stad.

 

Praktisch

 

  • Voor de gids bedraagt de prijs per groep 150 euro voor maximaal 15 personen.Verbruik in café en restaurant zijn voor eigen rekening.
  • De volledige tour vertrekt om 9.00 aan de St Michielskathedraal, tussen de Nationale Bank en het Centraal Station. Einde voorzien omstreeks 18.00. Tafelen kan vanaf 19.00u. Op verzoek kan de toer 2 uur korter, maar dan zal je moeten leven met een onvolledig verhaal.
  • De toer wordt georganiseerd op afspraak, vanaf maart.  Bij voorkeur op zondag.

 

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
StevenBrussel was toen nog oh la la…

Verwante berichten