Geocaching met de smartphone

OP SCHATTENJACHT IN JOUW BUURT

Geocaching met de smartphone

Wat?

Geocaching is de alom bekende schattenzoektocht waar digitaal en realiteit elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS-coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS of smartphone, kan je aan de slag gaan. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport.

Wie verstopt deze schatten? Wel, de geocachers zelf. Met dit systeem stippel je zelf een tocht uit in jouw buurt, en onderweg verstop je enkele schatten. De tocht zelf stippel je uit langs 5 tot 15 plaatsen afhankelijk van de lengte en duur van de wandeling. Onderweg zijn er een aantal stopplaatsen met een opdracht. Tips, richtlijnen en voorbeelden vind je in het draaiboek dat staat op de programmasite.

Kostprijs

Deze activiteit is gratis. Wie deelneemt aan de provinciale opleidingen, betaalt €5 /afdeling.

Downloads

  • Nederlandstalige handleiding GPS-toestel – download

Promotiemateriaal

Voor deze activiteit kan je hier promotiemateriaal downloaden:

Aanvraag promofilm

Wat moet je doen om voor jou afdeling een gepersonaliseerd promofilmpje voor deze activiteit aan te vragen?

Het aanvragen is gratis.

Stuur volgende gegevens in een mailtje door naar steven.buelens@kwb.be:

  • Welke activiteit?
  • Locatie (zaal, straat en gemeente)
  • Datum en startuur
  • Verantwoordelijke (naam, mail en/of telefoonnummer)

 

Voorbeeld van een promofilm


Praktisch

Ontlening van de GPS koffer: €40. Deze GPS koffer bevat 1 gps toestel om de route te plannen. En dient vooraf aangevraagd te worden. Vul onderstaand formulier in, als je deze activiteit wenst te boeken.

Aanvraag:

  • ontlening (maximaal 2 weken) Opmerking Onze dispatch bekijkt of het materiaal beschikbaar is op de voorgestelde datum en brengt u zo snel mogelijk op de hoogte.
  • Opmerking Onze dispatch bekijkt of het materiaal beschikbaar is op de voorgestelde datum en brengt u zo snel mogelijk op de hoogte.

StevenGeocaching met de smartphone