Koken
met topbieren

FOOD PAIRING MET DE BIEREN VAN PALM,
DE HOORN & RODENBACH

Koken met topbieren

Door het grote aantal aanvragen voor deze activiteit, zijn de beschikbare plaatsen van de 5 opleidingen inmiddels volzet.
Door je hieronder in te schrijven, kan je jezelf op de wachtlijst laten plaatsen.
Mocht er nog een plaats vrijkomen, word je hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.

Wat?

Bier heeft de laatste jaren een bijzondere plaats veroverd in de gastronomie. Niet alleen wagen steeds meer hedendaagse chefs
zich aan het gebruik van bier in hun eigentijdse, creatieve keuken, bier wordt ook steeds vaker bij gerechten geserveerd
als alternatief voor de klassieke wijn. De intrede van gespecialiseerde biersommeliers en een aparte bierkaart
in restaurants zijn daarvan het bewijs.

Heeft je kwb-afdeling een vaste kookclub, of ken je enkele hobbykoks die je wil samenbrengen?
Kwb en Palm ontwikkelden speciaal voor hen deze straffe culinaire ervaring.

Je kwb-afdeling maakt tijdens deze kookworkshop kennis met de eindeloze culinaire mogelijkheden van bier,
onder begeleiding van je eigen kok.
Tijdens het najaar van 2018 organiseren Palm en kwb enkele exclusieve opleidingsmomenten,
onder begeleiding van topchef Pieter Demarest
(GASTROLUXE).
Hier ga je aan de slag met 9 gerechten, waarin de speciaalbieren van brouwerij Palm worden verwerkt.

Ook maak je kennis met Food Pairing, zodat je weet bij welk gerecht welke types bier te schenken.
Proeven en doen staan centraal tijdens de opleiding. Elke kwb-afdeling kan 1 kok laten deelnemen,
die de activiteit vervolgens in de eigen afdeling begeleidt.

Na afloop van de opleiding vertrek je niet enkel naar huis met een hoop kennis en goesting.
Je krijgt ook de nodige materialen om aan de slag te gaan.
Hiermee heb je voldoende bagage om met je eigen kookploeg 3 van de gepresenteerde gerechten te bereiden.
25 kookboekjes, met 9 recepten – uitgeschreven door topchef Pieter Demarest.
(3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten, 3 nagerechten).
– Een pakket met bieren die bij de recepten worden gebruikt.

Kostprijs

De opleiding, de materialen (kookboekjes en bieren), en de receptuurfilmpjes worden gratis
door Palm en kwb aangeboden.

Hoe deze activiteit aanvragen?

Geef hieronder de gegevens van je afdelingskok op, om hem/haar voor de opleiding in te schrijven.
Deze opleiding vindt plaats tijdens het najaar 2018. In functie van het aantal deelnemers (maximale groepsgrootte 25 pers.)
worden er meerdere sessies georganiseerd. Je afdelingskok ontvangt verdere praktische instructies per e-mail.
Meer weten? Contacteer steven.buelens@kwb.be

Aanvraag:

  • In het najaar organiseren wij voor dit thema een opleidingsmoment.
    Wij houden jullie op de hoogte van wat/waar en hoe we dit organiseren.

Filip VandeputteKoken met topbieren